Foredrag

Om foredraget: Du kan, hvad du vil!

Book Yael Bassan til et inspirationsforedrag med formålet at give dig et åbent og ærligt indblik i livet som ung iværksætter, kvinde og direktør i en virksomhed i turistindustrien og med et fuldkomment diverst team med mange forskellige udfordringer.

Du kommer til at grine og muligvis også græde en smule, når Yael fortæller sin historie om alt fra mobning, stædighed og utallige udfordringer til integration, hardcore learning by doing samt en masse champagne. Når foredraget er slut, sidder du tilbage med en følelse af, at ”hvis Yael kan, så kan jeg *** også!”

Til foredraget møder du Yael Bassan, der er 29 år, direktør og ejer af Copenhagen Bicycles samt tidligere medlem af Københavns Erhvervsråd. I dag er hun medlem af Code of Care Copenhagen, GoGreen, Havneringsnetværket, Cyklistforbundet og Dansk Cykelturisme. Yael er også panelmedlem i P1-programmet Public Service, hvor hun finder konstruktive løsninger på samfundsproblemer.

I 2015 overtog Yael sin fars virksomhed, da faren pludselig gik bort. Hun var kun 25 år og havde ingen erfaring med iværksætteri og ledelse. Intet var skrevet ned, og hun måtte starte virksomheden helt forfra. Hun måtte eksempelvis spørge alle medarbejderne, hvem de var, hvad de lavede i virksomheden, og hvad de fik i løn. Og så tog hun det hele derfra. Det har været en lang, sej og stejl rejse, og Yael Bassan har måttet lære alt ved at prøve sig frem og begå fejl på fejl på fejl. Med Yael ved roret har virksomheden skabt en omsætningsforøgelse på 25 % og er nu gået fra ca. 8 medarbejdere til op mod 30 medarbejdere i højsæsonen samt flere end 2000 cykler, som blandt andet lejes ud fra hoteller og fra butikken i Nyhavn.

I 2018 modtog Yaels virsomhed Copenhagen Bicycles Københavns Erhvervspris, og de har også fået TripAdvisors Certificate of Excellence i 2017 og 2018. Copenhagen Bicycles er i dag en af de mest anerkendte cykeludlejningsvirksomheder i Danmark og er en stor spiller i den københavnske turismeindustri.
Yael tror på diversitet som vejen frem i virksomheder og i verden generelt. Hun ansætter folk på kanten af arbejdsmarkedet og lærer dem dansk og lærer dem om vores arbejdsmarked. Hun tror på mennesker, uanset hvem de er, hvordan de ser ud, og hvor de kommer fra. Derudover er bæredygtighed, integration, ordentlighed, teamwork og den gode oplevelse hendes kerneværdier.I dette inspirationsforedrag fortæller Yael Bassan åbent og ærligt og med humor og et glimt i øjet om op- og nedture og deler sin viden om iværksætteri og ledelse.

Har du selv en iværksætter i maven, eller drømmer du om at lede en virksomhed? Måske begge dele? Eller måske trænger du bare til et inspirationskick? Uanset hvad er dette foredrag et godt spark på vejen mod din drøm.

Foredraget varer min. 45 min.+ 15 min. Q&A.

Kan bookes hos YouandX

Om Yael Michelle Elbaum Bassan

Yael Bassan er 29 år, direktør og ejer af Copenhagen Bicycles samt tidligere medlem af Københavns Erhvervsråd. I dag er hun medlem af blandt andet Code of Care Copenhagen og panelmedlem i P1-programmet Public Service.

Hendes virksomhed modtog Københavns Erhvervspris i 2018 og TripAdvisors Certificate of Excellence i 2017 og 2018.

Yael tror på diversitet som vejen frem i virksomheder og i verden generelt. Hun ansætter folk på kanten af arbejdsmarkedet og lærer dem dansk og lærer dem om vores arbejdsmarked. Hun tror på mennesker, uanset hvem de er, hvordan de ser ud, og hvor de kommer fra.

I 2015 overtog Yael sin fars virksomhed, da han pludselig gik bort. Hun var kun 25 år og havde ingen erfaring med iværksætteri og ledelse. Med hende ved roret har virksomheden skabt en omsætningsforøgelse på 25 % og har nu op til 30 medarbejdere og flere end 2000 cykler, som blandt andet lejes ud fra hoteller og fra butikken i Nyhavn. Det har på ingen måde været en nem proces, og Yael Bassan har måttet lære alt ved at prøve sig frem og begå fejl på fejl på fejl.

I sit inspirationsforedrag fortæller Yael Bassan åbent og ærligt og med humor og et glimt i øjet om op- og nedture og deler sin viden om iværksætteri og ledelse. Har du selv en iværksætter i maven, eller drømmer du om at lede en virksomhed? Måske begge dele? Så er dette foredrag et godt spark på vejen mod din drøm.

Yderligere baggrund:

 • Københavner, 3. generation
 • Jødisk
 • 29 år
 • Kvinde
 • Direktør, foredragsholder, debattør
 • Journalistuddannet, mellemlang videregående uddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
 • Min far var iværksætter, uddannet i datalogi. Han var en af frontløberne på digitaliseringen i Danmark: I begyndelsen af 1990’erne startede han virksomheden Gili Soft, der lavede leg-og-lær-computerspil til børn.
 • Min mor er jurist og leder og har arbejdet mange år i Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet.
 • Jeg trådte ind i min fars virksomhed Copenhagen Bicycles, da min far døde pludseligt i sommeren 2015. Jeg har lært alt autodidakt ved hjælp af research, tålmodighed, afprøvninger, fejltagelser og et vanvittigt godt netværk.
 • Har siddet i Erhvervsrådet i Københavns Kommune.
 • Medvirker i seneste udgave af Iværksætterhåndbogen.

I dag er Copenhagen Bicycles Danmarks største private cykeludlejningsvirksomhed, og vi vandt Københavns Erhvervspris i 2018 i kategorien “Kbh som attraktiv storby”.

Du kan læse denne fine artikel om min virksomhed.

Om Copenhagen Bicycles:

Hos Copenhagen Bicycles har vi omtrent 2500 cykler, som vi lejer ud gennem hoteller og vores butik i Nyhavn 44. Vi laver også reparationer, guidede ture, events og cykelsalg. I gamle dage var vi Copenhagen Rickshaw, der havde cykeltaxaer i København. Virksomheden er i konstant udvikling.

Copenhagen Bicycles – strategi:

 • Vi giver den bedste service
 • Vi gør verden til et bedre og grønnere sted
 • Vi skaber unikke og personlige oplevelser
 • Vi vokser sundt og organisk og med egne midler
 • Vi er en god arbejdsplads med fokus på diversitet og rummelighed

Mine mål med virksomheden:

 • At give oplevelser til turister og danskere, særligt lokalmiljøet. Vores slogan er ”The Danish Experience”
 • At gøre København, Danmark og verden til et grønnere og sundere sted at være
 • At vise, at diversitet er vejen til succes
 • At skabe arbejdspladser
 • At vise, at flygtninge og udlændinge er en ressource – ikke en svaghed. Jeg giver desuden danskkurser til mine medarbejdere og lærer dem dansk ved at tale dansk til dem og hjælpe dem til at formulere sætninger på dansk

Yderligere baggrund:

Jeg er en ældre, erfaren dame i en ung kvindes krop. Jeg har mistet min elskede far og set en stor portion af verden. Jeg har boet over 10 forskellige steder, deriblandt et halvt år i Australien. Jeg har haft arbejde på alle niveauer af rangstigen, slidt mig til succes, og jeg har overtaget min fars firma, der er Danmarks største leverandør af cykeloplevelser. Jeg har skullet sætte mig ekstremt hurtigt ind i virksomhedsøkonomi, strategi, kommunikation, CSR samt den gode arbejdsplads.

For mange år siden var jeg journalistpraktikant og gik ned med stress. Jeg ville være den bedste, og det har jeg af erfaring lært, at man sagtens kan være på sin egen måde uden at skulle køre sig selv ned samtidig. Derfor er det min ambition som direktør at skabe et arbejdsmarked, hvor der er plads og rum til såkaldte rigtige mennesker. I min virksomhed er der åbenhed, tolerance og respekt. Sådan et samfund ønsker jeg mig.

Som 13-årig blev jeg af Børneradio på P3 kåret til “Danmarks Sjoveste Barn”. To år forinden havde jeg skabt den største webportal med adoption af “gubbier”, hvilket er computeranimerede små kæledyrsfigurer. Jeg gik ud af gymnasiet med skolens næsthøjeste gennemsnit og kom direkte ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Dagen før, mit bachelorforløb gik i gang, døde min far pludseligt. Efter et tre måneders eksamensforløb samlede jeg hans virksomhed op og gjorde den til min egen i hans ånd.

Jeg har været heldig at omgive mig med kloge, dygtige og stædige mennesker, der har guidet mig et langt stykke ad vejen og har taget mig i hånden, når jeg er faldet. Disse mennesker takker jeg!

Jeg er fyldt med gode historier og erfaringer, som jeg glæder mig til at dele med dig!